Welcome to our website !

Appreciate my life or your life ???

By 9:55 PM

Seharian kerja, semalam kerja, hari ni kerja, esokpun kerja, lusapun kerja. Tak sabar nak tunggu hujung minggu, nak relax !!!

Hari ni walaupun rasa sedikit penat (padahal sangat sangat penat) tapi its wonderful to colouring my life. Kadang-kadang the way we go through beri kita banyak ikhtibar. Banyak pengalaman banyakla yang bermanfaat boleh dijadikan panduan dalam hidup.

So for today its enough !  balik rumah makan, mandi, godek2 internet, layan wabby kejap n membongkang kan diri. Wah esok lalui detik yang sama tapi berbeza senarionya. Ada  beberapa penginsafan yang kita boleh buat kalau kita belajar dari kehidupan orang lain.                                     
                                       
What..? (hidup ku, peduli apa hidup orang lain) really bad statement :p




1) Kisah pertama;

Hari i jumpa someone. Rasa sedih tengok badan tinggi tapi kurus lampai dah nampak tulang rusuk. Tulang belakang dah bongkok kedepan. Mengadu sakit-sakit badan, batuk-batuk, nak dudukpun tak terdaya lagi, tambah semput2 tarik nafas.. Umur muda tapi hayat dah tak lama. Diripun dah tak mampu nak uruskan. Ya Allah.. Allahhuakbar.. Dulu tak pernah ingat tuhan, tak pernah fikir diri akan sakit.  (sebabnya fikir tuhan tu sentiasa sayang kita) - ? sayang kebendanya dah langkah hukum tuhan baru ingat akhirat. 

u all takut HIV..? ( the new name called as RVD - retroviral disease)

err sorry u, ini orang tak mau hidup lama. dah nak mampos baru ingat tuhan, baru nak nyesal tak sudah. Jijik u nak dekat, nak pegangpun i takut (bukan LadyComot statement)


Dahla macam tu, kena pulak penyakit lain

u all takut PTB..? (pulmonary tuberculosis, u all panggil batu kering jer)

owh takutnya nak dekat nanti i jangkit u, gelinya batuk2 kuar darah.. geli u (bukan LadyComot statement)


Pengajarannya : Kalau u all tahu benda ni tak bagus so jangan berani nak cuba2 dadah, layan seks bebas, ukir tatoo penuh satu badan. Inila akibatnya penyakit yang semua orangpun takut nak dekat. Dahla menyeksa diri sendiri pastu menyusahkan lagi orang lain. Sayang diri kita, sentiasala mengabdikan diri kita supaya dekat dengan tuhan.

LadyComot pesan ; beringat sebelum terlambat

2) Kisah kedua 

Perh tak boleh tahan u jiwa teruna i..kekeke Sekali pandang tangkap cintan. meleleh ayaq liur gua babe. Cantik ! cantik! cantik ! liuk lentuk macam model. Perh manja lagi tu..
Tapi sayang kaki patah pulak..(sebab apa..?)

Ini kisah bukan bohsia okey! ini kisah wanita bekerjaya, punya nilai diri yang tinggi. Diberi ujian yang sangat kuat. Usia awal 30-an tapi dah menopause. Nak kawin sapala yang nak, tak boleh nak berikan zuriat. 


Lelaki suka i sebab harta i aje. Dapat harta i, padang sebelah matapun dah tak sanggup.  

Tips : kalau perempuan tu dah tak datang haid, tubuh pun dah macam nenek moyang punya usia. Jatuh sikit mudah patah kaki la, patah tangan la. It's becouse of hormonal changes.

Pengajarannya : hargai apa yang ada pada diri kita. Ada pada kita tapi tak sama dengan yang ada pada orang lain. Muka i banyak jerawatla, malu nak jumpa orang lain. Fikirkan la, ada orang nasibnya lebih menderita.

LadyComot kata ; i tetap cantik dari orang lain

Kisah yang ketiga urmmm dah ngantuk, nak tido arr.. so siapa yang sudi tolong sambungkan untuk LadyComot ye..

Pesanan penaja : U all the best among the best.. Nobody nobody like u !

                                          

You Might Also Like

0 comments

Newsletter