Welcome to our website !

Happy with Dunkin Donuts

By 11:05 AM

A few days duduk rumah pergi kerja balik kerja. Itu je harian yang sangat membosankan dan membebankan. Housemate lak takda, bersuka ria di KL tinggalkan LadyComot, sampai tul hati dia. (hehehe tipu je, dia kursus kat sana). Tapi tak kira gak, dia memang tengah bersuka ria kat sana sebab jauh dari tekanan perasaan. 

Since i was growing in Segamat becouse of work, first day je dah stress sangat. Bandar Segamat..(oh no, its still Pekan Segamat), takda benda wa cakap lu. Kedai makan lak tak banyak choice dan harga mahal sangat. LadyComot still ingat lagi order bungkus Nasi Goreng Kampung berharga RM 5.00.. Masa tu dengan my mum, balik rumah ni tak nyempat2 nak makan sebab lapar sangat. Buka2 je bungkusan kecewa sangat, rencahnya nasi semata dengan ikan bilis kecil2, boleh dikirala.. Memang kena sumpah seranah.

But today, Mr. sayang datang dia bawakan Dunkin Donuts. Walau tak special manapun, tapi wa happy sesangat sebab Segamat ni tak dapat cari tau. 



Actually Segamat ni adala jugak tempat2 makan macam "ayam ci" (hehehe KFC), Mc Donald, MarryBrown, Pizza Hut, Ikan Bakar Joran (satu2nya ikan bakar yang ada), Asam Pedas (mahal wo), Nasir Corner, Nasi Ayam ala2 Gemas.. Bolehla, choices tu ada , cuma tak cukup banyak yang menarik. Fast Food tu dah biasa sangat makan, so tak excited..

Memang hujung minggu tahap paling membosankan. Terperap jer dalam rumah, nak keluar  tak ada hala tuju. Kat sini tak ada wayang, tak ada shopping complex besar2, tak ada tempat menarik macam Melaka Bandar Raya Bersejarah. Kalau Mr. Sayang datang, kita orang cuma lepak McD makan2, borak2 buang masa berjam2. Pastu pergila beli barang2 keperluan dan hantar LadyComot balik. Lagipun nak pergi jalan jauh2 dari sini kesian pula, dari KL dia bertolak nanti nak balik kesana semula. Mesti penat sangat...

Tapi orang Segamat ni boleh tahan baikla juga. Kalau musim perayaan selalu dapat buah tangan dari pesakit dan jiran2. Tak kira Melayu, Cina, atau India semua 1 Malaysia. LadyComot pernah dapat limau, maruku, biskut, air kotak, roti, gula2 (like budak2kan), macam2 la dan paling berharga 2 ekor arnab yang tersangat cute siap dengan bekalan makanan sekali... (tapi sedey sekor dah mati).

LadyComot; thanks to Mr. Sayang cause sudi datang bawa Dunkin Donuts.. hehehehe

                                          

You Might Also Like

0 comments

Newsletter