Welcome to our website !

Let me Teach U how to treat Your Backpain.. Episode 3

By 10:26 PM

Postur yang baik dapat memberikan seseorang itu keyakinan yang tinggi dikhalayak ramai. Ia juga memberikan impak yang bagus dari segi kesihatan fizikal seseorang. Selain itu, ia membantu dalam keseimbangan badan, mengelakkan tekanan, mengurangkan sengal2 badan dan mengelakkan masalah sakit belakang.

Last episode LadyComot sentuh berkenaan abnormal pada tulang belakang. Mesti sesiapa yang baca post entri lepas akan kata, "eh macam bentuk badan i jer.."

Kalau nak kan kepastian begini carany.. ambil satu tali yang panjang dan ikat dari tempat yang tinggi, dihujung tali ikatkan dengan pemberat supaya tali tersebut tengang. Biar tali tu jatuh hingga ke lantai. Then, u all mesti expose sikit tubuh u all. Kalau yang perempuan pakai bikini ke, yang lelaki cukup bercelana atau berseluar pendek. (bukan nak seksi2 tau). Kalau pakai baju, tak berapa clear sangat bentuk tubuhnya nanti. So akan dapat tak accuratenya keputusan. Sebaiknya ada teman untuk bantu buatkan pemerhatian.

Berdiri dengan tali tu jatuh disisi tubuh. Berdiri dengan tali jangan terlalu rapat, at least ada gab, tapi jangan jarak sangat okey. Pastikan, posisi tubuh dengan penghujung tali 1inch depan buku lali.

Minta kawan u all tolong snapkan pic dari sisi kemudian buat marking pada picture tersebut ataupun boleh marking terus pada badan u all. Perhatikan dan buat mark bahagian telinga, bahu, pinggul, peha, lutut dan buku lali.

Pemerhatian !!! untuk postur yang baik, dimana tali tersebut akan jatuh selari dengan centre of marking point, if not maknanya you're having bad postural spine alignment.

Jom kita layanzzz...


Pemerhatian untuk Scoliosis 


Click untuk gambar lebih jelas

"Kenapa dikatakan bad posture ?" LadyComot selitkan salah satu contohnya seperti dibawah yer...


* UNTUK BACA POST ENTRI LEPAS KLIK SINI
         Let me teach u how to treat your backpain episode 1
      Let me teach u how to treat your backpain episode 2

* UNTUK SAMBUNGAN KLIK SINI
       Let me teach u how to treat your backpain episode 4
      Let me teach u how to treat your backpain last episode

                                      
                                          

You Might Also Like

0 comments

Newsletter